Účastníci vedeckej konferencie z piatich krajín EÚ o podnikaní sa stretnú v Medzilaborciach

28.04.2008 Medzilaborce

Prešov/Medzilaborce 28. apríla (TASR) – Vysokoškolským pedagógom, vedecko-výskumným pracovníkom, ako aj podnikateľským subjektom v regióne severovýchodného Slovenska je určená medzinárodná vedecká konferencia ...
Podujatie pripravila Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove. Ako dnes pre TASR uviedla jej rektorka Alena Daňková, \"približne 60 účastníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Nemecka a Ukrajiny sa bude zaoberať problematikou podnikania\". Príspevky budú zamerané na európske formy podnikania, malé a stredné podniky, regionálny rozvoj, inovačné stratégie a cezhraničnú spoluprácu podnikateľských subjektov. Pripravené sú semináre o zvyšovaní konkurencieschopnosti slovenských podnikateľských subjektov, poradenstve v sociálnych službách a v neposlednom rade sa bude hovoriť o kvalite jazykovej prípravy vo vzdelávacom procese na vysokých školách. O legislatívnych otázkach, investičných stimuloch a štátnej pomoci, oboznámi účastníkov konferencie generálny riaditeľ sekcie stratégie Ministerstva hospodárstva SR (MH SR) Vojtech Ferencz.
Organizátori pripravili pre účastníkov konferencie exkurziu vo firme LUSK, s. r. o. , Medzilaborce a návštevu Múzea moderného umenia Andyho Warhola.
 

Vyberte región